2010-07-05 18:58:11• hírek • Póti Orsolya

Koncert a Filharmóniában

A Szatmárnémeti Caritas Szervezet meghívására július 5-én a dombóvári „Reménység" Napközi Otthon és Fejlesztő Iskolában működő Reménysugár zenekar verses zenés előadást mutatott be a szatmárnémeti közönségnek „Boldogság egy hajszál" címmel.

A zenekar népdallal nyitotta meg a műsort, majd megzenésített verseket adott elő. Az egy órás rendezvény keretén belül a tehetséges zenészek szinte minden zenestílusból felelevenítettek egy-egy dalt: játszottak ritmusos Republic dalt, melankolikus Edda dalokat, blues darabokat, és a Tankcsapda sem maradhatott ki az előadásból. A közönség vastapssal jutalmazta a zenészek koncertjét.

A Reménysugár zenekar hét éve alakult, és közel 200 fellépésen van túl, melyből kiemelkedik az évenkénti Zeneakadémián való fellépés és a parlamenti szereplések. A zenekart nyolc fogyatékossággal élő fiatal és felnőtt, valamint 5 önkéntes segítő pedagógus alkotja. A fiatalok ritmushangszereken és furulyán, a segítők gitáron, furulyán és hegedűn játszanak.

A koncert mellett Filharmónia előtérben elárusítással egybekötött kiállítást is szerveztek, olyan kézműves termékekből, amelyeket a dombóvári Reménység Központba járó sérült fiatalok készítettek.

A második előadásra július 6-án, ugyancsak 18 órától kerül sor a Hildegárda templomban (Wolfenbüttel utca 40). A következő előadásra is ingyenes a belépés.


A Reménysugár zenekar előadására került sor
A Reménysugár zenekar előadására került sor


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: